Om oss

Om Parus förlag

Jag skrev den boken jag själv saknade, men hade aldrig kunnat ana att den var saknad av tiotusentals fler och skulle förändra hela mitt yrkesliv.  

 

År 2012 fick jag nytt jobb som enhetschef inom äldreomsorgen och blev ansvarig för en tidskrävande omorganisation med flytt och ombyggnation av äldreboendet. Vid sidan om studerade jag halvtid för att avsluta min examen. Stressigt, men fantastiskt roligt. På väg till Grekland sommaren år 2013 förstod jag att något inte stod rätt till i kroppen. När jag kom hem fick jag diagnosen utmattningssyndrom.

  

Jag sökte information för att förstå och skrev för att läka. När nästan ett år hade gått insåg jag att mina texter kanske skulle kunna bli den bok som jag själv saknat. Jag avslutade min sjukskrivning för att studera halvtid och skriva färdigt boken. 


Att ge ut boken på egen hand kändes som ett bra val eftersom jag fortfarande mådde dåligt och inte ville utsätta mig för någon press utifrån. Den strategin fungerade inte som planerat, boken hamnade snabbt på topplistorna och media visade ett stort intresse för min historia. Någon skrev att jag var utmattningens ansikte utåt.

 

Efter en längre tjänstledighet valde jag att avsluta min anställning och jag arbetar heltid med mitt förlag sedan 2015. Förlaget har byggt upp ett fint samarbete kring bokproduktion och har en nära kontakt med bokhandel och media. Jag är otroligt glad att jag får jobba med det jag älskar mest - att skriva själv och att samarbeta med andra författare när deras böcker skapas. 

 

Jag är i grunden undersköterska och mentalskötare. Jag är vidareutbildad inom bland annat socialpsykologi, hälsa, vårdledarskap och information- och medievetenskap. Jag har även gått en fördjupningskurs i författande och är utbildad i InDesign för skapande av bokens inlaga och omslag. Jag har också uppdrag där jag redigerar och korrekturläser kurslitteratur.  

 

Tack för att just du har hittat hit!


Emma Holmgren

"Tack till Emma Holmgren på Parus förlag som varit den mest demokratiske förläggaren jag träffat på och tagit sig tid att diskutera minsta formulering i detalj."

Axel Smith

"Ett stort tack till Emma Holmgren som alltid varit tillgänglig och som så helhjärtat gjort den här boken så bra den kunde bli."

Kristina Falk

"Ett varmt och innerligt tack till min fina förläggare Emma Holmgren. Tack för att du alltid är så vänlig, varm, inkännande, tålmodig och engagerad på alla plan."

Jessica Roos Rahmquist

Manus

Har du skrivit en text som berör? 


Välkommen att läsa mer under manus.

Följ oss gärna

Kontakt


Observera att manus skickas till: manus@parusforlag.se