Nyheter

Nyheter

Bok om höftledsoperationer


En oväntad men viktig bok i förlagets höstsortiment, "Din nya höftled". Vad innebär en höftledsoperation och hur ser rehabiliteringen ut efteråt? Boksläpp i höst. (2021)

Uppföljare till Våga vara rädd


Den 3 maj släpptes boken "Våga leva igen - efter utmattningssyndrom". En bok om trygghet, mod och ny energi. Men också om hjärnspöken, förvirrande tandborstar och ambulansbesök. (maj 2021)

Jessica & Hedvig i media


Det blev en spännande tid med mycket uppmärksamhet i samband med boksläpp av "Jag behöver Hedvig". Hedvig fick bland annat möta sin favorit Steffo i Nyhetsmorgon och klippet fick nästan en miljon visningar på deras Instagram. (2021) 

Ljudbok hos Nextory


Nu går det att lyssna på Våga vara rädd - en bok om utmattingssyndrom hos Nextory. Boken finns sedan innan att köpa och ladda ner via Bokus. (juni 2020)

Besök i Nyhetsmorgon

 

Joel Jonsson gästade Tv4 Nyhetsmorgon och berättade om bakgrunden till boken När ingen märker - en självbiografisk faktabok om ungas psykiska ohälsa. Klippet finns att se under media. (juni 2020) 

Pengar till Suicide Zero


Från varje sålt exemplar av En gång slockna alla stjärnor skänks 5 kronor av varje bok till Suicide Zero för att stötta deras viktiga arbete. 4610 kronor insamlat hittills. (2020) 

Det ingen pratar om


Det berättar Hanna Wirdegård om i nya boken "Varför blir jag aldrig fri? Om livet och skammen i ätstörningarnas helvete".  Boksläpp i januari. (2022)

Stark berättelse om döden


Den 30 september släpptes boken "Jag har nog förstått att han är död". En bok om att förlora sin livskamrat, uppleva sorgens alla faser och återigen hitta lusten att leva.  (sep 2021)

Värdefulla perspektiv ... 


... på höftledsoperationer, skriver Läkartidningen om boken "Din nya höftled". "Boken tillför ett perspektiv som inte alltid förmedlas via sjukvården och ger läsaren en mer nyanserad bild av vad en höftprotesoperation innebär och medför, både ur positiv och ur negativ synvinkel."

Läs mer under media. (2021)

Boksläpp 21 mars


Det närmar sig boksläpp av Jag behöver Hedvig på den Internationella Downs syndrom dagen 21 mars. Intresset är stort, så håll utkik i media. (mars 2021)

Pengar till BRIS


4375 kronor blev den första inbetalningen till BRIS från När ingen märker - en självbiografisk faktabok om ungas psykiska ohälsa. 5 kronor av varje såld bok. (2020)

Litteraturstöd till debutant


Grattis till Kristina Falk vars bok En gång slockna alla stjärnor beviljats litteraturstöd från Statens kulturråd. Det innebär att den bland annat uppfyllt punkter så som originalitet, komplexitet samt förmågan att väcka nyfikenhet, engagera och beröra. (juli 2020)

Manus

Har du skrivit en text som berör? 


Välkommen att läsa mer under manus.

Följ oss gärna

Kontakt


Observera att manus skickas till: manus@parusforlag.se