Författare

MÖT VÅRA FÖRFATTAREEMMA HOLMGREN

 

Förlagets ägare och förläggare som älskar text och har sinne för såväl helhet som detaljer. Den lilla förlagshunden är viktig för att vila och promenader inte ska glömmas bort när jobbet är så härligt. Kan sakna vården men tar med sig hälsan in i böckernas värld istället. Att lyfta den stressrelaterade ohälsan känns som ett viktigt "uppdrag". Emma har bland annat skrivit Tant Vildas Magi och Våga vara rädd.

NIKLAS NYGREN

 

Nyfiken psykiater som ser samband och letar lösningar. Lugnet finner han på fjällvandringen eller vid en stunds avslappning på kontorsgolvet. Niklas hjälpte patienter med utmattnings-syndrom samma vecka som han själv drabbades. En blogg växte sig större än han kunnat ana och texterna till-sammans med talande illustrationer mynnade ut i hans bok Ett slut, en början - en psykiaters funderingar kring sitt utmattningssyndrom.

 

 

IDA BÄCKSTRÖM

 

År 2013 vaknade Ida upp 26 år gammal och hade förlorat sin hörsel. Ur krisen växte mod, nyfikenhet och insikten om att hon inte ska begränsa sig själv. Det är möjligt att uppfylla sina drömmar! Sedan dess utforksar hon världen, yogan, sinnet och mötet med andra människor. Med namnet Prem Geetam känner hon sig lika hemma i Nepal som i Umeå. Ida har skrivit boken Vad sa du?

ANNIKA BERGH

 

Kreativ formgivare som tycker om att skapa. Hemma i köket fascineras Annika av kraften i ett litet frö som gror till citroner, lime och avokado på fönsterbrädan. Tillsammane med sina tre barn, Oscar, Filippa och Maximilian har hon skrivit och illustrerat boken Tokstressad - hur du hanterar sjukt stressade vuxna. 

KRISTINA FALK


Lusten att skriva har alltid varit stark. Under mellanstadiet kunde man hitta Kristina gömd med skrivboken i byskolans bibliotek och när hon var 12 år hade hon skrivit sitt första manus. Nu kombineras skrivandet med jobbet som gymnasielärare och föräldraledighet. Två ragdollkatter myser gärna bredvid när Kristina läser, spelar sällskapsspel eller ser på film. Kristina har skrivit romanen En gång slockna alla stjärnor. 

AXEL SMITH

 

Stormästare i schack som gärna testar kroppens gränser i löparspåret och fascineras över elitidrottares enorma drivkraft. Jobbet som redaktör för Tidskrift för Schack kombineras med föräldraledighet i franska bergskedjan Pyrenéerna. Axel har tidigare skrivit ett antal populära schackböcker och hans senaste bok är På andra sidan väggen - en reportagebok om utbrändhet inom elitidrotten.

BJÖRN RUDMAN &

TOBIAS MARMHEDEN 


Styrka och återhämtning hittar Björn i kampsporten eller sjungandes med sin gitarr. Han är en sprudlande entreprenör som dagligen hjälper människor med deras smärta hos smärtlindringskliniken Caladrius. Där har även Tobias fått stor erfarenhet av smärt- och stressrehab. Tobias är är leg. fysioterapeut och lever som han lär - ett aktivt liv, och kopplar gärna av med en kopp kaffe och en bok. Tillsammans med Sofia Göthe har de skrivit Boken om Ont. 

SOFIA GÖTHE


Intresset för människor och favoritämnet biologi ledde fram till yrket som specialistläkare i allmänmedicin. Extra stort är intresset för stress, smärta och idrottsmedicin. Idrotten har följt Sofia ända sedan barndomen, idag i form av thaiboxning och crossfit. Denna doktor kan även spela trumpet. Sofia är medförfattare till Utmattningssyndom - förstå och lindra kroppens reaktioner. 

JOEL JONSSON


Joel växte upp med psykisk ohälsa och missbruk runt sig, men berättade inte för någon hur han mådde. Idag har han vänt sina motgångar till styrka och inspirerar andra genom sitt jobb som personlig tränare, coach och föreläsare. Trots sin dyslexi kan han nu även lägga till författare på listan. Med stort mod och självinsikt har Joel delat med sig av sina erfarenheter i boken När ingen märker - en självbiografisk faktabok om ungas psykiska ohälsa, som han skrivit tillsammans med Emma Holmgren.

CHARLOTTE WIKHALL

 

Tillsammans med sin man har Charlotte skapat sitt hem i skogen, ett ekologiskt hus byggt av lera och halm. Hos Charlotte finns nya historier och livsöden alltid nära till hands. Hon har gett ut nio romaner sedan 2011. Det åttonde, Bokmärkesängeln, gavs ut via Parus förlag men har utgått ur sortimentet.  Läs gärna mer om Charlottes skrivande på hennes hemsida. 

MANUS?


Har du skrivit en text som berör?


Välkommen att läsa mer under MANUS

KONTAKT

 

Parus förlag

Emma Holmgren

Författare & förläggare

 

emma@parusforlag.se (ej manus)

 

Eller via KONTAKTSIDAN

 

Parus förlag

Copyright @ All Rights Reserved