Författare

MÖT VÅRA FÖRFATTAREEMMA HOLMGREN


 

Förlagets ägare och förläggare som älskar text och har sinne för såväl helhet som detaljer. Den lilla förlagshunden är viktig för att vila och promenader inte ska glömmas bort när jobbet är så härligt. Kan sakna vården men tar med sig hälsan in i böckernas värld istället. Att lyfta den stressrelaterade ohälsan känns som ett viktigt "uppdrag". Emma har bland annat skrivit Tant Vildas Magi och Våga vara rädd.

NIKLAS NYGREN


 

Nyfiken psykiater som ser samband och letar lösningar. Lugnet finner han på fjällvandringen eller vid en stunds avslappning på kontorsgolvet. Niklas hjälpte patienter med utmattnings-syndrom samma vecka som han själv drabbades. En blogg växte sig större än han kunnat ana och texterna till-sammans med talande illustrationer mynnade ut i hans bok Ett slut, en början - en psykiaters funderingar kring sitt utmattningssyndrom.

 

 

IDA BÄCKSTRÖM


 

År 2013 vaknade Ida upp 26 år gammal och hade förlorat sin hörsel. Ur krisen växte mod, nyfikenhet och insikten om att hon inte ska begränsa sig själv. Det är möjligt att uppfylla sina drömmar! Sedan dess utforksar hon världen, yogan, sinnet och mötet med andra människor. Med namnet Prem Geetam känner hon sig lika hemma i Nepal som i Umeå. Ida har skrivit boken Vad sa du?

AXEL SMITH


 

Stormästare i schack som gärna testar kroppens gränser i löparspåret och fascineras över elitidrottares enorma drivkraft. Jobbet som redaktör för Tidskrift för Schack kombineras med föräldraledighet i franska bergskedjan Pyrenéerna. Axel har tidigare skrivit ett antal populära schackböcker och hans senaste bok är På andra sidan väggen - en reportagebok om utbrändhet inom elitidrotten.

ANNIKA BERGH


 

Kreativ formgivare som tycker om att skapa. Tillsammane med sina tre barn, Oscar, Filippa och Maximilian har hon skrivit och illustrerat boken Tokstressad - hur du hanterar sjukt stressade vuxna. 

CHARLOTTE WIKHALL


 

Tillsammans med sin man har Charlotte skapat sitt hem i skogen, ett ekologiskt hus byggt av lera och halm. Hos Charlotte finns nya historier och livsöden alltid nära till hands. Hon har gett ut nio romaner sedan 2011. Det åttonde, Bokmärkesängeln, gavs ut via Parus förlag men har utgått ur sortimentet.  Läs gärna mer om Charlottes skrivande på hennes hemsida. 

MANUS?Har du skrivit en text som berör?Välkommen att läsa mer under MANUS

KONTAKT


 

Parus förlag

Emma Holmgren

Författare & förläggare

 

emma@parusforlag.se (ej manus)

 

Eller via KONTAKTSIDAN

 

Parus förlag

Copyright @ All Rights Reserved