Vad sa du

VAD SA DU?

 

 

”Förtvivlat ropar jag, hallå hallå, men det hörs inte! Jag kan inte längre höra min egen röst. Det är en tidig morgon i januari 2013. Jag är 26 år när jag vaknar upp och inte längre kan höra. Jag har drabbats av det som inte skulle kunna ske – plötslig dövhet på båda öronen. Det enda som hörs är det ihärdiga tjutandet av min tinnitus.”

 

Ida gör ett desperat försök att återgå till sin vardag. Hörselnedsättningen och det inopererade cochleaimplantatet göms undan så gott det går tillsammans med obearbetade känslor av skam och sorg, men ingenting fungerar som förut. Mitt i all rädsla och osäkerhet växer nya insikter. Ida reser ensam till Bali och Nepal i sökandet efter sitt nya jag och meningen med livet.

 

Många lever med hörselprobelm

I Sverige har över en miljon människor någon form av hörselnedsättning. Att leva med en hörselnedsättning kan vara påfrestande. Om det är svårt att höra jobbar arbetsminnet frenetiskt för att fylla i luckorna. Att lyssna leder därför till en större trötthet än hos de som är normalhörande. Att inte höra ger också större utmaningar i kommunikationen med andra. I biografin Vad sa du? sätter Ida Bäckström ord på det som är svårt för omgivningen att förstå och skapar igenkänning för de som är drabbade.

 

Köp boken

I nätbokhandeln efter den 19 januari 2018.

 

 

 

 

Bokinfo

 

Författare: Ida Bäckström

ISBN: 978-91-982885-7-7

Tryck: Print in Baltic, Litauen

Utgivningsdatum: 2018-01-19

Omslagsfoto:  Nikola Stankovic

Formgivning omslag & inlaga:

Emma Holmgren

Foto bildark: Nikola Stankovic, Christer Sjöberg, Per Landfors, Tomas Bergman

Text faktakapitel: Emma Holmgren

Omslag: Kartonnage

Antal sidor: 136

 

MANUS?


Har du skrivit en text som berör?


Välkommen att läsa mer under MANUS

KONTAKT

 

Parus förlag

Emma Holmgren

Författare & förläggare

 

emma@parusforlag.se (ej manus)

 

Eller via KONTAKTSIDAN

 

Parus förlag

Copyright @ All Rights Reserved