Om Parus förlag

Parus förlag

Välkommen till det lilla förlaget

med de betydelsefulla böckerna

Parus förlag

Om Parus förlag

 

När Emma Holmgren blev sjuk i utmattningssyndrom sökte hon den information och förståelse som var svårt att få i vården - vad innebär ett utmattningssyndrom och hur blir man frisk?

 

Emma skrev den bok som hon själv saknade och hösten år 2014 gav hon på egen hand ut Våga vara rädd -

en bok om utmattningssyndrom via BoD. Boken fick ett fantastiskt mottagande av läsarna, hamnade snabbt på topplistan och uppmärksammades i media.

 

Ett halvår därefter skapades Parus förlag och i december år 2015 släpptes andra utökade upplagan av boken. Denna gång tryckt i ett större antal och inköpt centralt av Akademibokhandeln. Under sina två första år har boken sålt i 8000 exemplar och efterfrågan växer i takt med samhällets ökade sjukskrivningstal för stressrelaterad ohälsa.

 

Parus förlag är litet, men nog så viktigt med sitt fokus att sprida kunskap och förståelse kring psykisk ohälsa, framförallt kopplad till stress.

 

 

 

 

Om Emma Holmgren

 

År 2012 fick jag nytt jobb som enhetschef inom äldreomsorgen. Jag fortsatte studera parallellt för att avsluta min examen. Arbetsbelastningen var stor då jag även blev ansvarig för en tidskrävande omorganisation med flytt och ombyggnation av äldreboendet.

 

På väg till Grekland sommaren år 2013 förstod jag att något inte stod rätt till i kroppen. När jag kom hem fick jag diagnosen utmattningssyndrom.

 

Under de tre åren som gått har jag delat med mig i media, jag har visat min svaghet och rädsla men också förmedlat styrka och hopp. Någon skrev att jag blivit utmattningens ansikte utåt, vilket först kändes obekvämt. Vem vill vara det?

 

Idag ser jag på det med tacksamhet, jag har fått möjlighet att nå ut med mitt skrivande och ge stöd till många andra som drabbats av utmattningssyndrom. Om jag kan göra skillnad är jag gärna den utmattade författaren. Vårt samhälle är i desperat behov av större kunskap och förståelse kring stressrelaterad ohälsa.

 

Efter en längre tjänstledighet från min chefstjänst valde jag att avsluta min anställning. Jag driver nu Parus förlag och har flera bokprojekt igång. Jag skriver artiklar och debattartiklar för att lyfta stressrealaterad ohälsa och deltar gärna i intervjuer i media för att öka kunskapen.

 

Jag är i grunden undersköterska och mentalskötare. Jag är vidareutbildad inom bland annat socialpsykologi, vårdledarskap och information- och medivetenskap. Jag har också gått en fördjupningskurs i författande och är utbildad i InDesign för skapande av bokens inlaga och omslag.

 

Välkommen att kontakta mig