Om

PARUS FÖRLAG

EMMA HOLMGREN

 

År 2012 fick jag nytt jobb som enhetschef inom äldreomsorgen. Jag fortsatte studera parallellt för att avsluta min examen. Arbetsbelastningen var stor då jag även blev ansvarig för en tidskrävande omorganisation med flytt och ombyggnation av äldreboendet. På väg till Grekland sommaren år 2013 förstod jag att något inte stod rätt till i kroppen. När jag kom hem fick jag diagnosen utmattningssyndrom.

 

Jag skrev för att läka och sökte information för att förstå. När nästan ett år hade gått insåg jag att mina texter kanske skulle kunna bli den bok som jag själv saknat. Jag hade aldrig kunnat ana att den trots egenutgivning skulle nå ut till tusentals läsare. Efter en längre tjänstledighet från min chefstjänst valde jag att avsluta min anställning. Jag driver nu Parus förlag och är otroligt glad att jag får jobba med det jag älskar mest - att skriva själv och att samarbeta med andra författare när deras böcker skapas.

 

Jag är i grunden undersköterska och mentalskötare. Jag är vidareutbildad inom bland annat socialpsykologi, vårdledarskap och information- och medivetenskap. Jag har också gått en fördjupningskurs i författande och är utbildad i InDesign för skapande av bokens inlaga och omslag.

 

Välkommen att kontakta mig och läs gärna mer om Parus förlag längre ner på sidan.

 

Boken som nått ut till över 10 000 läsare sina första två år.

PARUS FÖRLAG

Hösten 2014 gav Emma Holmgren på egen hand ut Våga vara rädd - en bok om utmattningssyndrom. Boken fick ett fantastiskt mottagande av läsarna, hamnade snabbt på topplistan och uppmärksammades i media. Ett halvår därefter skapades Parus förlag och i december år 2015 släpptes andra utökade upplagan av boken. Boken köptes in centralt av Akademibokhandeln och förlaget har byggt upp ett fint samarbete med nätbokhandel och aktörer kring bokproduktion.

 

Parus förlag ger även ut andras böcker.

 

MANUS?

 

Har du skrivit en text som berör?

 

Välkommen att läsa mer under MANUS.

Kontakt

 

Parus förlag

Emma Holmgren

Författare & förläggare

 

emma@parusforlag.se (ej manus)

 

Eller via kontaktsidan

 

Copyright All Rights Reserved Parus Förlag